Tegemoetkoming Vaste Lasten is verlengd

Bij het bekendmaken van het derde coronasteunpakket werd ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verlengd. Ook na 1 oktober gaat deze regeling door.

In totaal zijn er 4 periodes:

  • juni t/m september 2020 (uiterlijk 30 oktober aanvragen)
  • oktober t/m december 2020
  • januari t/m maart 2021
  • april t/m juni 2021

U komt voor deze tegemoetkoming in aanmerking als u meer dan 30% omzetverlies heeft t.o.v. 2019. Andere voorwaarde is dat uw vaste lasten minimaal € 1.000 per maand zijn. Onder vaste lasten verstaat men o.a. huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen (geen loonkosten). RVO berekent de hoogte van uw TVL op basis van het totale omzetverlies en het percentage vaste lasten wat voor uw sector geldt. De tegemoetkoming is maximaal 50% van uw vaste lasten. Het minimumbedrag over hiervoor in aanmerking te komen is € 750.

Deze regeling is specifiek gericht op mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De sectoren waarop dit van toepassing is kunt u hier vinden: lijst met vastgestelde SBI-codes.

Wij helpen u graag met het indienen van de aanvraag als u denkt in aanmerking te komen voor deze regeling. Uiteraard kunt u ook voor overige vragen bij ons terecht.

Tegemoetkoming Vaste Lasten is verlengd